Veelgestelde vragen
Hoe vul ik de online vragenlijst in?
U krijgt van ons op 7 momenten binnen een jaar een vragenlijst toegestuurd via de e-mail. Deze krijgt op het door u opgegeven e-mail adres. In deze mail vindt u een link waarmee u de online vragenlijst opent. U kunt deze vragenlijst op ieder gewenst moment invullen (het liefst zo snel mogelijk na ontvangst!). Na afronding van de vragenlijst komt deze automatisch bij het onderzoeksteam terecht.
Hoe weet ik in welke behandelgroep ik zit?
Uw arts bekijkt aan de hand van de proefblokkade/lumbale discografie of u geschikt bent om deel te nemen aan de studie. Als u aan deze studie deelneemt deelt een onderzoeksverpleegkundige u geheel willekeurig in een van twee groepen in. U krijgt direct te horen in welke groep u bent ingedeeld. Daarna krijgt u (afhankelijk van in welke groep u zit) alleen fysiotherapie of fysiotherapie met de pijnblokkade .
Met wie moet ik contact opnemen over mijn behandeling?
Neem bij vragen over uw behandeling contact op met de arts in uw eigen ziekenhuis. De contactgegevens van alle ziekenhuizen zijn op de website te vinden onder het kopje ‘deelnemende ziekenhuizen’.
Heeft u vragen over het onderzoek neem dan contact op met het onderzoeksteam via het contactformulier op deze website.
Wat wordt er gedaan met mijn informatie?
De informatie die u aan ons verleent door het invullen van de vragenlijsten wordt geheel anoniem verwerkt. Uiteindelijk zullen de gegevens van alle 800 deelnemers worden geanalyseerd en zijn niet meer tot de persoon herleidbaard.
De resultaten van het onderzoek zullen gepubliceerd worden in internationale tijdschriften en daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van de behandeling van chronische lage rugpijn.
Waarom moet ik zoveel vragenlijsten invullen?
De vragenlijsten zorgen ervoor dat wij een goed beeld kunnen krijgen van de gezondheid van lage rugpijn patiënten na een behandeling. Daarnaast is het mogelijk belangrijke uitspraken te doen over de effectiviteit van de behandeling tegen lage rugpijn door aan een grote groep mensen veel vragen voor te leggen. Met deze verschillende vragenlijsten wordt onder andere uw hoeveelheid pijn, uw gezondheid, kwaliteit van leven en pijnervaring gemeten. Verder kijken wij hoeveel zorg u heeft gebruikt in een bepaalde periode.